Mannen uit Hilversum en Bussum middelpunt groot internationaal onderzoek naar witwassen

Mannen uit Hilversum en Bussum middelpunt groot internationaal onderzoek naar witwassen

HILVERSUM - Twee mannen uit Bussum en Hilversum zijn het middelpunt van een groot internationaal onderzoek naar witwassen. Ze beschikken over meer dan 1 miljoen euro aan onverklaarbaar vermogen.

HILVERSUM – Twee mannen uit Bussum en Hilversum zijn het middelpunt van een groot internationaal onderzoek naar witwassen. Ze beschikken over meer dan 1 miljoen euro aan onverklaarbaar vermogen.

De mannen hadden hun vermogen buiten het zicht van de autoriteiten gestald op buitenlandse rekeningen. Dinsdag zijn er een internationaal gecoördineerde actie door opsporingsdiensten tien locaties doorzocht in Nederland, Spanje en Cyprus.

Er is gezocht in woningen, vakantiewoningen en bedrijfspanden van de verdachten. Er is behalve op administratie, beslag gelegd op onroerende goederen, bankrekeningen, horloges, een Mercedes en tienduizenden euro’s contant geld.

De verdachte uit Bussum is een 69-jarige man en de verdachte uit Hilversum een 63-jarige man. De mannen deden ieder van 2009 tot heden voor circa 700.000 euro grote contante opnamen met creditcards gekoppeld aan buitenlandse bankrekeningen van ondernemingen, waarover zij konden beschikken.

Er wordt nog onderzocht waar dat geld precies vandaan is gekomen. De twee mannen worden beide verdacht van witwassen en belastingfraude.

Er wordt ook onderzoek gedaan naar een 36-jarige Nederlandse dienstverlener die woont op Cyprus en in Panama staat ingeschreven. Hij zou ondernemingen en daaraan gekoppelde bankrekeningen op Cyprus en in andere landen opzetten voor derden.